Friday, September 11, 2009

CUTIkah ini?

2 bulan lepas, cuti raye ini mungkin satu penantian bagiku, namun segala-galanya bertukar menjadi mimpi ngeri.. Lecturer nampaknye mengambil seluruh kesempatan yang ada untuk mengagihkan 'moreh' sempena ramadan ini.. mereka tidak lupa memberikan bekalan assingment yang mencukupi sepanjang cuti ini..
Wah!! Sungguh bebanan dikepala ini bertambah besar.. Nampaknye yang akan dibawa pulang menaiki bus kali ini bukan lagi baju dan kuih raye seperti tahun2 sebelumnye.. Nampaknye yang akan menjadi penumpang di seat sebelah adalah buku2 yang tak diundang untuk bersama merayekan lebaran.. (bertuahnye engkau buku..)
Kepala otak sibuk memikirkan bagaimana mungkin aku boleh menyiapkan assignment yang diberi.. Sehingga semalam, suhu badan terus meningkat mengenangkan longgokan homework seperti jualan kuih raye bulan ini..
Duhai lecturerku, mengertilah anda semua, bahawa tuntutan tanggungjawabku dirumah terlalu banyak.. Siapa lagi yang akan melakukan kerja2 mengemas rumah, mengelap tingkap, menebas lalang dan sebagainya kalau bukan aku?? Mahukah kamu membantu?? tentu tidak..
Mahu tak mahu, takdir telah menentukan bahawa semua assignment itu akan dihantar sebaik sahaja kelas bermule.. dan aku seperti biasa menunjukkan wajah tabah walau hatiku berbunga derita...huhuhu..

1 comment:

  1. ila...
    hahaha..
    best nye tulisan ko..
    suke aku bc..=p

    ReplyDelete